11-05-2021

Er du en superhelt kandidat eller helt super kandidat?

Jeg har efterhånden holdt en hel del jobinterviews, til stillinger der spænder fra IT supportere, over sælgere, til højt specialiserede ledere. Og jeg har aldrig mødt Supermand eller andre superhelte for den sags skyld.

Flere af dem jeg har haft i outplacement, frygter at vise svaghed, når man er til samtale, for så får man ikke jobbet. Det er en frygt jeg synes er ubegrundet.

For superhelte kandidater eksisterer ikke, men en helt super kandidat eksisterer. Mange af mine rekrutteringskolleger vil give mig ret i, at hvis kandidaten spiller ”jeg-kan-alt-og-ved-alt”-kortet, så kan man hurtigt spille sig ud af samtalen.

Rekrutteringsspecialisterne kender godt hele mennesker og ved at alle har et eller flere udviklingspunkter, så hvorfor skjule dem. Vi er ikke på jagt efter perfekte overmennesker, men hele mennesker, der kan indgå i en virksomhed og gøre en forskel. Mens de lærer og udvikler sig. Det er faktisk meget værd for virksomheden.

Derfor er mit råd til dig der skal til jobsamtale: Lad superhelte uniformen blive hjemme og kom som du er. Vær et helt menneske, ikke bange for at vise både dine styrker og dine udviklingsområder.

Det er faktisk, det vi spørger ind til og helst vil se.