Planlægning af din succes

Planlægning er vigtig, for vi kan ligeså godt sige det, det er stressende at være jobsøgende. Man kan føle sig tilovers, flov og mindreværdig, for jeg har jo ikke noget arbejde.

Men kig lige på dig selv igen, du er meget mere værd end dit tidligere job.


Glem lige de tabuer der er om arbejdsledige, det er jo ikke dig. Så der er ingen grund til at skamme sig eller bare lade dagene gå.


Som andre ting er det nemmere at komme igennem hvis man har en plan og måske også en at dele sin plan med.

Måske kan du opsøge netværk, der kan hjælpe dig videre, måske skal du have dig en karriererådgiver eller noget helt tredje. Det er nu du skal finde ud af det.


Men den stress du kommer til at føle, skal du være forberedt på. Jeg har oplevet mange der trawler nettet for jobannoncer flere gange om dagen og hele tiden er på Linked In, for at sikre at man er den første der søger.


Et lille staldtips fra en garvet rekrutteringspartner er, at det ikke nødvendigvis er den første ansøgning,der løber med jobbet, heller ikke selvom de skriver det. Så ro på og gør dig umage istedet.


Jeg anbefaler mine outplacement kandidater at lave en plan for deres jobsøgning, hvor der også er fokus på at finde sig selv og være god ved dig selv. Så selvfølgelig skal du søge arbejde, men det skal du ikke 24/7, derfor er det vigtigt med en plan for dine aktiviteter.


Så din egen plan for aktiviteterne kunne se sådan ud:

Så din planlægning er en vigtig del af at komme videre. Nyd at du kan styre tingene selv. Husk på at bruge tiden fornuftigt. Det betyder alt, at du kommer op af sofaen og kigger på dine egne ønsker til dit nye job.


Måske kan du tage børnene med eller en god ven, på den måde får du også kvalitetstid ud af en kedelig situation.


Det er win-win.


Hvis du skal bruge modeller, så glæd dig til næste side.