Fyret - hvad nu?

En fyring kommer sjældent belejligt. Jeg har i min lange karriere kun været med til én fyring, hvor den opsagte rejste sig op og sagde tak. Det er langt fra normalen, så det er helt normalt, at det kommer som et kæmpechok for de fleste.

Men tag det roligt og brug tiden på at finde dig selv. Jeg lover dig, at alt bliver bedre og der er sol bag alle de tunge skyer. Lige nu skal du bare få tingene på plads inde i hovedet og vide at det faktisk er en glædelig hændelse der er sket.

Dem, der har opsagt dig, har givet dig en grund. Ofte er det jura og ikke den korrekte årsag. Derfor skal du ikke tage det så tungt.

Men før du skriver en masse ansøgninger og melder dig ledig på Linked In. Så få ro på, giv dig selv lidt tid og orienter dig mod den nye hverdag. Få en god snak med din familie. Læn dig op af dit netværk og få tingene til at lande. 

Du skal have forskellige dokumenter. Du skal have en opsigelse og hvis du er i en fagforening, så send den til dem og lad dem gennemgå papirerne. Så er du sikker på at alt er som det skal være.

Måske de kan forhandle bedre vilkår til dig, måske en fritstilling eller et outplacementforløb

Efter et par dage, begynder chokket at lægge sig. Du er stadig opsagt, men roen begynder at indfinde sig. Du har måske kigget på Jobportalerne, Jobindex og Linked In, eller fået fortalt til dine nærmeste at situationen er som den er.

Nu er det vigtigt at løfte hovedet og se i øjnene, at du skal videre. Du vil komme igennem processer af nedtrygthed, kampvilje og en masse andre følelser. Det er helt normalt. Så bliv ikke bange når du ønsker alt det værste for din tidligere arbejdsgiver. Det er tegn på at du er ved at finde dig selv igen. Men brug energien på at lægge en god plan og komme fremad. 

Husk på at rekrutteringskonsulenter der skal ansætte dig (og ja det kommer til at ske), har set fyringer før. Derfor er det ikke "karriere-stoppende", som man kan bilde sig selv ind. Du kommer videre - stol trygt på det.


Men du kommer igennem forskellige faser, dem kan du læse om her