F

Finde et nyt job.

Det er en hård proces at finde et nyt job. Derfor er det vigtigt at du får god støtte i processen. Husk på, at ledighed kan ramme alle og det er ikke pinligt. Så derfor er det mit råd at aktivere dit netværk og være åben om situationen.

Få hjælp til at finde et job, af en outplacementkonsulent eller en anden jobsøger i samme situation, du svinger godt med og arbejd sammen. Læs hinandens materiale og diskuter det. Fejr jeres successer og vær en god skulder at læsse af ved, når det er hårdt. For det er hårdt, både mentalt og fysisk.

Du kan også se på det gode råd her på hjemmesiden om outplacement.

Fyret - hvad nu?

Tillykke, du har nu nogle fede muligheder for at finde et nyt og bedre job. Du skal ikke dukke hovedet og det er ikke pinligt.

Tværtimod, så er det bevist at omkrng 92% får et job de bliver gladere for.

Jeg kan hjælpe dig godt videre. Kig på min side om outplacement og få værktøjer til at sætte din jobsøgningsproces op, så den bliver målrettet og du får overskud.

Husk på at en opsigelse kan være baseret på mange ting og er ikke nødvendigvis kun din skyld. Det ved rekrutteringsfolk heldigvis godt, så vi er ikke så bange for det som du tror.

Op på hesten og lad os komme igang. Se med her.

H - Headhunter

Headhunterens arbejde er at finde en kandidatprofil til stillingen, det hedder også "Search and selection". Headhuntere benytter netværk og Linked In til at finde en profil eller benytter en ønskeliste fra virksomheden, med navngivne kandidater.

Derfor kan du pludseligt blive kontaktet af en headhunter, hvis du har en meget speciel stilling. Headhunters opgave er at finde en specifik profil, der skal opfylde helt specifikke krav til specielle stillinger.

Du kan stille alle spørgsmål til headhunteren, vedkommende er typisk en mellemmand og vil gerne sikre at du for en god proces. Når du bliver kontaktet af en headhunter, anbefaler jeg at du tjekker personen via Linked In og typisk også via en hjemmeside.

Vær kritisk overfor kontakten til dig og udlevér ikke nogen oplysninger før du er sikker på, hvem der er i den anden ende. Headhuntere har typisk en liste med kandidater de gerne vil i kontakt med, derfor er det den primære kontakt og interessen for stillingen, de igangsætter. Herefter går man ind i en mere almindelig proces med samtaler, test og udvælgelse.

I - IT headhunting

Hvis du er i IT branchen vil du oftere blive mødt af headhunting da det benyttes oftere, fordi man ved hvem man vil have og hvor de sidder.

Som IT specialist har du typisk en dyb faglighed og det gør at headhuntere oftere benyttes i IT rekruttering som værktøj til at komme i mål med opgaven. (Se iøvrigt headhunter)

Intelligens test Se under kognitiv profil.

J - Jeg mangler et job

Du er jobsøgende og skal ud og finde et nyt job. Mit bedste råd er at få struktur på din tid og din indsats. Jeg oplever desværre, at jobsøgere bliver stressede og psykisk medtagede i processen, da fokus på et finde et nyt job tager al deres tid og de ikke føler at de overhovedet har fri.

Derfor læg din jobsøgning ind i tidsintervaller og brug intervallerne. Hav fri når du har fri og læg det fra dig. Man skal ikke søge på jobindex fem gange om dagen, en gang bør være nok.

Sørg også for at være god ved dig selv, gå en lang tur og forkæl dig selv med fri med dem der er vigtige for dig. Det er en proces du skal igennem, den er hård, men det går over og du kommer stærkere ud på den anden side i et nyt fedt job.

Husk at rekrutteringsfolk er vant til at se knudrede karrierer, så lad være med at skamme dig over en fyreseddel. Flere af os ser det som en styrke, at du kan rejse dig igen efterfølgende.

Jobportaler

Jobsøgningsportaler benytter vi meget i Danmark, typiske er Jobindex, Ofir, Jobfisk og Jobnet, samt flere andre. De benyttes til at samle et stort udbud af ledige job og stillinger, kategoriseret efter faglighed.

Virksomheder lægger sine jobopslag ind og man kan i nogle systemer styre rekrutteringen fuldstændigt via selve portalen. Man kan som jobsøger lægge sine oplysninger ind og blive synlig for virksomheder, der søger inden for dit felt.

Brug dem aktivt, men gør det til en vane at kigge max en gang om dagen.

Jobprofiler

”Er der jobprofil på stillingen”, bliver lederen spurgt af rekrutteringspartneren. Desværre er svaret i reglen nej, for det overvejer man først, når man skal rekruttere en ny medarbejder.

Det er ærgerligt for forberedelse betyder alt, derfor kan man med en jobprofil, have ønsker til udvikling eller andre kompetencer i stillingen, som man gerne vil have med i en ny kandidatprofil.

Men når panikken breder sig og den uventede opsigelse kom, er det ikke udvikling, der er øverst på dagsordenen. Derfor er jobprofiler vigtige for både din virksomhed og for rekrutteringspartneren, og kan spare meget tid i processen.