K

Kognitiv Profil (eller intelligens profil)

Hvis du bliver ramt af en kognitiv profil, er det vigtigt at vide hvad den kan (og ikke kan).

En kognitiv profil er hvor man undersøger måden din intelligens eller hjerne arbejder på. Det vil sige, at det er en måde at undersøge din kapacitet og ikke andet.

Mange spørger hvorfor det er vigtigt at undersøge intelligens? Grunden er, at intelligens er den bedste forudsigelse på om kandidaten kan bestride komplekse opgaver.

Ofte tager kognitive profiler afsæt i tal, ord og kombinationsopgaver, hvilket beskriver måden kandidaten angriber opgaverne.

Hvis du som kandidat syntes den var svær, mærkelig eller andet så sig det. For kognitive profiler skal give mening i rekrutteringen for at blive benyttet.

Du har også altid ret til at sige nej tak til at deltage i en kognitiv profil. Husk også at få en grundig tilbagemelding på alle former for profiler. Det er trods alt dig der har leveret materialet.

Det er vigtigt at pointere, at du ikke kan dumpe en kognitiv profil. Den score man får er et øjebliksbillede af de opgaver, der blev stillede og tidspunktet. Lidt lige som et fartfoto fra politiet, der viser at du kørte for hurtigt da det blev taget.

Hvordan måler jeg kvalitet i rekruttering og virksomhedsrådgivning. Alle konsulentydelser tager afsæt i tillid, faglighed og troværdighed.

Derfor skal alle opgaver bygges op, omkring et møde med et grundigt forarbejde. Det forarbejde der sættes ind i rekrutteringen, er typisk også det resultat du får ud.

Derfor er mit råd, at godt samarbejde i rekrutteringerne, virksomhed og rekrutteringspartner imellem er det vigtigste parameter for at vurdere din rekrutteringspartner og noget jeg tillægger stor værdi med mine samarbejdspartnere.

Kvalitet

Kandidaten der kun møder en rekrutteringskonsulent og kun på sidste samtale, møder en kommende leder eller direktør for virksomheden, kan hurtigt blive presset til en beslutning.

Husk at du som kandidat er en vigtig del af rekrutteringen, så det skal passe dig og dit informationsniveau, for du skal bruge mange timer i et nyt arbejde.

Derfor anbefaler jeg, at man forsøger at matche mødetider, således en leder kommer med som en vigtig del af processen så tidligt som muligt, måske bare for en kort bemærkning.

L- Linked In

Skal man have en Linked In profil? Det korte svar er "ja, du skal have en Linked In profil, hvis du søger arbejde".

Det er den vigtigste platform at være aktiv på, hvis du søger job. Undtagelser er der, men ikke mange. Linked In er et kæmpe fagligt netværk, der har fokus på karriere, udvikling og (sam)arbejde.

En meget stor del af alle aktive på Linked In har svaret, at de er åbne for nye udfordringer, derfor er det en af de vigtigste fødekilder til rekrutteringsbranchen.

Man har mulighed for at bygge sit netværk op og dele ud af sin viden om dit faglige speciale. Så i en jobsøgningsproces er Linked In en god måde at underbygge sin historie.

Man kan som arbejdsgiver søge på ledige kandidater og som jobsøgende kan du opbygge din Linked In, så du bliver ekstra synlig for rekrutteringskonsulenter.

Så på alle måder en god måde at blive set på. Du styrer selv den reklame indsats du laver på Linked In, men det er ofte givet godt ud.

Et tips til Linked In når du connecter er at skrive en bemærkning til den person du connecter med. Hvor du lige kort skriver hvorfor du connecter.

Eksempelvis: Hej XX. Du har en spændende profil og jeg kunne godt tænke mig at dele netværk med dig. Er du frisk? Bedste hilsner YY. Husk - Du er altid velkommen til at connecte med mig. Det kan du gøre her.

O - Outplacement

Hvis du bliver tilbudt outplacement som en del af en opsigelse, er mit råd at skal du tage imod det. Outplacement er et fint ord for jobrådgivning med afsæt i dig og dine ønsker.

For outplacement er professionel rådgivning for at få dig godt videre til dit næste job. Outplacement er et tilbud som opsagte medarbejdere kan få af deres arbejdsgivere eller de selv køber.

I outplacement processen bliver du assisteret, til at komme videre på en god og ordentlig måde efter en opsigelse.

Outplacement rådgivere har prøvet alle former for opsigelser, derfor kan vi hurtigere få dig op igen og sikre dit menneskelige fundament.

Du starter typisk med at få en god lang snak omkring situationen, hvor outplacement konsulenten spiller ind med de muligheder, der er for at komme videre.

Det er vigtigt, når du bliver tilbudt outplacement, at vælge en outplacement partner, du taler godt med og som kan udfordre dig. For du kommer til at dele de svære afslag og glæden, når man finder det rette.

Mange beskriver outplacementprocessen som det bedste de har været igennem, både på det faglige og på det personlige plan. Tilfredsheden med et nyt job og tilpasningen til det er typisk bedre, fordi man kommer igennem en proces der er bygget op omkring dig, dine muligheder og dine ønsker.

Så tag endeligt fat i en outplacement rådgiver og kom godt videre. Kig eventuelt på siderne med gode outplacement råd og værktøjer her (Link)

Organisationsdiagram

Et organisationsdiagram er en måde at stille sin organisation op på en overskuelig måde, således man kan se hvem der leder hvilke funktioner.

Til en samtale er det naturligt at både vise og spørge ind til et organisationsdiagram.

På diagrammet skal man kunne se hvor den position du har søgt er placeret og følge beslutningsvejen helt op til topledelsen. Den giver et godt overblik og giver grobund for spørgsmål til samtalen.